Senzorji

Usmerjeni smo v razvoj optičnih kemijskih senzorjev in biosenzorjev. 

  • FreshSens
  • Sens4FoodQ
  • OptiSens
  • GasSens
  • Ostali senzorski sistemi

Za zagotavljanje varnejših živil v realni aplikaciji smo razvili dva izdelka – FreshSens in Sens4FoodQ. V obeh primerih gre za optični kemijski senzor, ki je namenjen zaznavanju svežosti surovega neobdelanega ribjega in piščančjega mesa.

Reverzibilen senzorski sistem

Personaliziran senzorski sistem

Optični kemijski senzor

FreshSens
FreshSens je reverzibilen senzorski sistem, brez detekcijskega sistema in je uporaben do 10-krat, če je začetna barva senzorja rumena. Sprememba barve je namreč merilo za svežost mesa in se jo primerja z barvno lestvico, ki je del nosilca, na katerem se senzor nahaja.

Sens4FoodQ
Sens4FoodQ je personaliziran senzorski sistem z miniaturiziranim detekcijskim sistemom za zaznavanje svežosti mesa na osnovi naprednih optičnih funkcionalnih nanosenzorskih receptorjev. Rezultati se ovrednotijo s pomočjo mobilne aplikacije.

OptiSens
Za zagotavljanje čistejšega okolja v realnem okolju smo razvili OptiSens. Gre za optični kemijski senzor, ki omogoča odkrivanje organofosfatnih spojin v plinski in tekoči fazi. Možni sta dve izvedbi instrumenta, brez ali z optičnimi vlakni.

Ostali senzorski sistemi
Ponujamo tudi senzorske sisteme za monitoring parametrov kot so: pH, O2, NH3, amini, biogeni amini, H2O2, težke kovine, temperatura in fosfati.

Scroll to Top