Doniranje antibakterijskega razkužila za roke StaySafe Zvezi Prijateljev Mladine Maribor

Podjetje IOS, d.o.o. iz Maribora je v času pandemije virusa SARS-CoV-2 razvilo lastno razkužilo za roke StaySafe. Po besedah direktorice podjetja, prof. dr. Aleksandre Lobnik, so se v kolektivu odločili za donacijo razkužil Zvezi prijateljev mladine Maribor zato, ker tudi podjetje IOS d.o.o sestavlja mlada ekipa, ki razmišlja o prihodnosti.

Donacijska predaja 100 litrov razkužil StaySafe se je izvedla 1.6. v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor. Sekretar ZPM, Božo Raušl je ob zahvali dodal še veselo novico, da otroci lahko pričakujejo poletne izlete in delavnice, ki bodo izvedene v skladu s priporočili in predpisi NIJZ.

Več novic

Etanol – uničevalec virusov v ovojnici

Ste se kdaj spraševali, kako etanol prepreči, da virusi z ovojnico, kot so korona virusi postaneje nedejavni. Z uporabo spektroskopije, razprševanja, elektronske mikroskopije in bioloških testov,je prikazana strukturna preobrazba virusa v ovojnici (korona virusa), katera vodi do nedajvnosti virusa. Več na spletni strani.

Preberi več »

Podjetje IOS d.o.o., dobitnik srebrnega priznanja Najboljše Inovacije v Podravski regiji v letu 2021

Na podelitvi priznanj za najboljše inovacije Podravske regije 2021, ki jih organizira Štajerska Gospodarska zbornica je prispelo 18 inovacij, pri katerih je sodelovalo več kot 80 inovatork in inovatorjev. Podjetje IOS d.o.o. je osvojil srebrno priznanje z izdelkom Water(R)euse, membranskim biološkim reaktorjem (MBR). Podelitev je potela v četrtek, 30.9. 2021

Preberi več »

IOS d.o.o. s projektom RESYNTEX na EURONEWS-u

Evropski raziskovalci so razvili pilotno napravo za pretvorbo tekstilnih odpadkov v materiale, kot so glukoza, glikol ali kisline, ki jih je mogoče ponovno uporabiti v industrijski proizvodnji bioetanola, plastike ali smol. Znanstveniki trdijo, da tehnologija obetavna. Toda kako daleč je od dejanskih aplikacij na trgu?

Preberi več »

Doniranje antibakterijskega razkužila za roke StaySafe Zvezi Prijateljev Mladine Maribor

Podjetje IOS, d.o.o. iz Maribora je v času pandemije virusa SARS-CoV-2 razvilo lastno razkužilo za roke StaySafe. Po besedah direktorice podjetja, prof. dr. Aleksandre Lobnik, so se v kolektivu odločili za donacijo razkužil Zvezi prijateljev mladine Maribor zato, ker tudi podjetje IOS d.o.o sestavlja mlada ekipa, ki razmišlja o prihodnosti. Donacijska predaja 100 litrov razkužil StaySafe se

Preberi več »
Scroll to Top